Google add

сряда, 31 юли 2013 г.

Ледено кафе с мляко

Ледено кафе на бучки с мляко
Попаднах на снимка с идея за направа на ледено кафе в социалната мрежа, която нямаше как да не изпробвам, предвид, че съм  пристрастена към тази напитка, а в този си вид тя ми се струва изключително подходяща за лятото.Умишлено избягвам имена като фрапе и фрапечино, защото това е именно ледено кафе. Аз бих го пила и без мляко, но докато се разтворят достатъчно бучките ще си е гола вода за любителите на освежителната напитка. Именно поради тази причина не го правете с шварц кафе - няма да бъде толкова ароматно а и ще се разводни допълнително. Съветвам да направите бучките от много силно еспресо или нес кафе. Аз лично предпочитам първото, но това разбира се зависи от вашия вкус. 




Напълнете достатъчно форми, защото ще ви се услади. Аз възнамерявам да се снабдя с още форми за лед, защото  вече използвам всички налични само за тази цел, а през този сезон пия почти всичко с лед. Освен това е изключително удобно да имате винаги готово кафе под ръка, без  да се налага да чакате кафемашината или котлона да загряват. Ще имате бонус от поне 10 минути сутрин за да се насладите на напитката си, а това е важно ако бързате за работа. Пък и няма опасност да се залеете с вряло кафе докато пиете своето набързо...
Сложете 4-5 бучки в стъклена чаша и ги залейте със студено прясно мляко. Може да се наложи да добавяте още бучки - с времето е откриете оптималната за вас доза.
Досега не споменах захар или друг подсладител защото и други хора като мен не подслаждат тази напитка. Ако я пиете подсладена и я правите само за вас, най-удачно е да го направите, докато кафето е още топло - преди да го замразите, а да се разтвори добре захарта. Ако от нея ще пият и други хора и не сте сигурни дали я обичат подсладена, може да добавите захарта като смесите кубчетата кафе с млякото.
Ако сте склонни да се поглезите, може да добавите към леденото кафе ванилия, бита сметана или топка сладолед. Използвайте въображението си ;)


Няма коментари:

Публикуване на коментар